Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за 146 1.6 ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за 146 1.6 ???

Здрасти колеги!!!стар член съм горе -долу но реших да сменя старата 155 1.8 T.S> с нещо по ново и по икономично ( надявам се ) Въпросът ми е следния?Хубави ли са моторите 1.6?Мисля че са 120 коня,но до колко са икономични и по-здрава ли е от 155 цата....може и да съм направил грешка като я продадох,но ми беше супер неудобна за каране,а пък 146цата е по-малка и според мен поне има каде-каде по-добри седалки....сега,знам болежките на Алфите щото съм имал....четох че били проблемни в доста отношения...интересува ме от какво страдат най-много,какво да гледам най-вече,колко гори(нямам намерения за газ!!!!)Мислех да се откажа от Алфите ама чесно да си призная нещо ми остана от старата...абе общо взето нищичко не знам за тях...искам реални отгорови...благодаря ви много предварително...
    Alfa Romeo 1.8 TS 8v

ми при напълно изправна кола - 12/13 градско
    при некви неизправности отиваш на 14-15 "отма"

от опит
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Re: Питане за 146 1.6 ???

Ами хай няма да ти дам конкретен отговор, но и аз като алфа маняк и човек който от доста отдавна следи форума искам да ти споделя, че съм останал с впечатление, че 145/6 са доста по проблемни от 155... а особенно твоята като е била потдържана и си инвестирал в нея парички за да си е читава и да си я караш.... но знаеш ли може да случиш на хубава количка и да нямаш много проблеми :P Успех
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
      by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от valjo

от опит

малиииии абсурд май май няма да е такава...ебати кочината...1.6,10 сек ускорение..12-13!!!!!
        Alfa Romeo 1.8 TS 8v

Comment

Първоначално публикувано от street_fighter

от опит

малиииии абсурд май май няма да е такава...ебати кочината...1.6,10 сек ускорение..12-13!!!!!
          е има и алфи дето се ускоряват За под 10сек. до сто, имат 210мак. скорост и харчат 5.9литра нафта ГРАДСКО

Comment

от опит
            Дам найстина си хапват, но ако си рацер, един приятел с 1.4тс го докарва до 10 градско обаче сменя на 2500. А това Валъо дето го е дал е за София имай предвид че при теб е доста по малък разхода според мен а извънградско ще паднеш на 7 и то със нормално каране 120- 140

Comment

А пък и имай впредвид , че Вальо живее на центъра и сутрин и вечер от там - понякога 30 минути и минаваш 500 метра . Така че градското в София и на Вальо не са чак такъв показател, но все пак колиците си горят. Ама то в София и Корса 1.4 (на колежката)дава 10 литра разход.
              Ако все пак търсиш икономичност и същата динамика като на 1,6 - вземи си 146 1,9 JTD - 105 koнчета турбо дизел - без проблем с чип става 125 кончета поне и разхода му е смешен. Примерно 7 градско и 5 извънградско.
              Иначе за разхода на бензинките - моята съм и правил от 10,5 до 15 градско - зависи от маршрута и от това колко я газиш. Извънградско - пак зависи - правил съм и под 7 литра - ама каране като баба (то защото придружавах лада самара) Иначе последния път с много изпреварвания - около 8 при преход до Мелник и обратно до София.
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

какви дизели бе колеги..... аз говоря нещо от порядъка на 4500-4700.....пък и знам че от италиански дизел трябва да се избягва...иначе предпочитам ако е дизел имам хубаво предложение..Пунто 1.7 tdi
                Alfa Romeo 1.8 TS 8v

Comment

колега от три седмици карам 146 1,6ТС.
                  учудвам се за какви разходи пишат колегите 12-13.
                  за тези седмици съм минал 3000 км. и градско и извън гр. при мен
                  разхода е 8-9 градско и 7 извън гр.

Comment

какви дизели бе колеги..... аз говоря нещо от порядъка на 4500-4700.....пък и знам че от италиански дизел трябва да се избягва...иначе предпочитам ако е дизел имам хубаво предложение..Пунто 1.7 tdi
                    Да прав си ако става дума За старите турбодиЗели... наистина там има проблеми, но проблеми имат и Фолксваген и Опел и Форд...
                    Ако ще е стар ДиЗел отговора е един МЕРЦЕДЕС просто това е вечен мотор

Нещата обаче коренно се променят след 1998 година когато Фиат почва да поставя КоммонРайл диЗелите
                    В момента 1.9ЖТД Мултиджет е единодушно приЗнат За най добрия диЗел в неговия клас, и то от немците

Проблема е, че За да се купи такава кола с парите който си готов да дадеш 4800лева, ще трябва да се поиЗчака малко.....да речем до 2012година

Comment

Първоначално публикувано от Vladkata
                      колега от три седмици карам 146 1,6ТС.
                      учудвам се за какви разходи пишат колегите 12-13.
                      за тези седмици съм минал 3000 км. и градско и извън гр. при мен
                      разхода е 8-9 градско и 7 извън гр.
                      ха така - подтискай ги
                      но за съжаление истината е, че по каталог ги дават 11.1/100 и канче ... колкото до 7 извън - и аз съм там ако не карам с над 120 ... иначе моята след чипа ми даде 11/100 градско(преди 13/100), а някои смятат, че натискам здраво - аз лично се дистанцирам от тея неразумни и необмислени твърдения
                      Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                      Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

[quote=156 m-jet]
                        Първоначално публикувано от "street_fighter":tp5cr46p
                        Да прав си ако става дума За старите турбодиЗели... наистина там има проблеми, но проблеми имат и Фолксваген и Опел и Форд...
                        Ако ще е стар ДиЗел отговора е един МЕРЦЕДЕС просто това е вечен мотор

Нещата обаче коренно се променят след 1998 година когато Фиат почва да поставя КоммонРайл диЗелите
                        В момента 1.9ЖТД Мултиджет е единодушно приЗнат За най добрия диЗел в неговия клас, и то от немците

Проблема е, че За да се купи такава кола с парите който си готов да дадеш 4800лева, ще трябва да се поиЗчака малко.....да речем до 2012година [/quote:tp5cr46p]

значи - първо ти ми говориш за съвсем ново поколение дизели и аз ако имам пари да си позволя този тип дизели отговорът ми е един - Honda Accord 2.2cdti
                        второ - за мерцедеса си прав,а тва кадето са го признали немците кога е станало и каде никои не е чувал щото те по-принцип немците си признават само тяхното но не ме карай да ти сканирам ауто билд да видик кои е най-добрия дизел в класа си
                        трето - ебати цената кадето ще държи за дизел тоя Фиат....пак казвам,тва е фиат....колата която най-бързо се обезценява

и най-важното - тука за кви глупости спорите като комон рейл-а е измислен от Пежо????

а ако може да ме убеди някои че кола с 1.6 100 коня мотор е нормално да ми гори 12-13 и да ускорява за 10 сек...му свалям шапка-ебати смешнят двигател...за тоя харч ще карам 323 и ще ми е 1000 пъти повече тръпка

=========================================
                        Още едно такова изказване и печелиш промоцията на месеца - БАН за цялата година, и еднопосочен билет за клуб Пежо (може и Хонда по избор)
                        Alfa Romeo 1.8 TS 8v

Comment

[quote=street_fighter][quote="156 m-jet":2a5j7av9]
                          Първоначално публикувано от "street_fighter":2a5j7av9
                          какви дизели бе колеги..... аз говоря нещо от порядъка на 4500-4700.....пък и знам че от италиански

значи - първо ти ми говориш за съвсем ново поколение дизели и аз ако имам пари да си позволя този тип дизели отговорът ми е един -

и най-важното - тука за кви глупости спорите като комон рейл-а е измислен от Пежо????

пъти повече тръпка
                          [/quote:2a5j7av9][/quote:2a5j7av9]

ЛЕЛЕЕЕЕЕ ей сега как ще те нахранят не е истина! ЗАЩО ПЪК си мислиш че комън рейа е на пежо кой те излъга бре...НЯМА такова нещо комън рейла е напревен от ИТАЛИАНЦИТЕ... запомни го и не се бъркай повече
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                          by RUBIG service

Comment

значи - първо ти ми говориш за съвсем ново поколение дизели и аз ако имам пари да си позволя този тип дизели отговорът ми е един - Honda Accord 2.2cdti
                            второ - за мерцедеса си прав,а тва кадето са го признали немците кога е станало и каде никои не е чувал щото те по-принцип немците си признават само тяхното но не ме карай да ти сканирам ауто билд да видик кои е най-добрия дизел в класа си
                            трето - ебати цената кадето ще държи за дизел тоя Фиат....пак казвам,тва е фиат....колата която най-бързо се обезценява

а ако може да ме убеди някои че кола с 1.6 100 коня мотор е нормално да ми гори 12-13 и да ускорява за 10 сек...му свалям шапка-ебати смешнят двигател...за тоя харч ще карам 323 и ще ми е 1000 пъти повече тръпка
                            Колега първо не гледай Авто билд какво пишат че по големи мошенници от тях няма. Винаги ФВ груп са най добри сети се що. А относно Фиат ми те просто прават малки коли предимно и затова е нормално цената да им е по ниска на старо, но като процент на обезценка далеч не са на края. Плюс това тука говориме за Алфа а не Фиат, та ако сравниш цените на алфите след 98г ще видиш че са като на коли като ауди и т.н. и даже аз не съм сигурен че 2012 ще струва една 156-ца да речем, 4800 и то дизел. Като не те кефи Алфата още предишната какво само разпитваш земи си 323 и действай, щото то видиш ли харчи 5-100 и набира за 6.6сек. А мога ти кажа аз в София съм докарвал до 14 на 100 1.2 автомобил и то немски. Но щом си разбирач и 1.6 на Алфата е смешен скачай на бавареца и после пиши кое колко харчи щото май нямаш никаква идея и само си чувал.
                            Съвет от мене като не те кефи тая кола вобще не я гледай винаги ще и намериш косур, каквото ти харесва това взимай може и тико да е щом те кефи е по добре.
                            А тва за Пежо и дизела цепна мрака

Comment

Май ти не си на ясно кой какво е измислил ма тва е друга тема, и кой ти каза да избягваш турбодизеловите мотори от по-стария клас ->я земи 2.5 TD и пак ми говори /истина е че не се монтира във 146/, ма за 5К кво очакваш? Ако искаш читав дизел ще трябва да се бръкнеш още! А за разхода на бензиновите, писна ми от глупости и от това да слушам как немските бензинови мотори горели толкова супер малко че направо пълнели обратно резервоара ->глупости на таркалета Фиеста 1.1 гори 11-12 градско, същото важи и за британците, мой колега със Ровър 214 /което е 1.4/ дава разходи от 12-15 градско, а прочутите Аудита нямат под 10 у града, е тогава за кви глупости си говорим а? Сеат Толедо 1.8 16V дава разход от 10-16 в града, тва всичкото е на база лични наблюдения. Единствено някакво изключение прави Опел, ма тва е колата дето измислила ръждата/е би ли карал подобен ръждив чайник?/ И коя кола дето е 100 кончета и тежи към 1300 кг. гори под 10 градско -> е няма такава бензинова кола, другото са митове и легенди /и търговски трикове/
                              А и не на последно място Алфа Ромео се купува със сърце ->помисли върху това
                              Mitsubishi Outlander
                              Mitsubishi Space Star
                              Daihatsu Terios

Comment

Working...
                              X